Sirná patlanina

Vytisknout

Jde o slangový název pro směs, kterou používala na léčení Dr. Johanna BudwigovaSměs je nejvhodnější možný způsob, jak doplnit často chybějící omega-3 mastné kyseliny. A to i bez mnohých negativních účinků, které zvýšená konzumace olejů nebo semen má. Příznivě působí při vnitřních zánětech, pomáhá zlepšit stav cév, srdce, pomáhá obnovit buněčné dýchání a přirozené elektromagnetické pole těla, které chrání tělo před slunečními paprsky a zároveň z něho načerpává energii. Srovnání stavu omega-3 mastných kyselin může mít celkově posilující vliv na zdraví člověka v různých oblastech. V dnešní době je deficit velmi častý, protože se konzumuje málo omega-3 mastných kyselin, a mnoho omega-6 kyselin, především nezdravé ztužené tuky, které se usazují v buněčných membránách namísto omega-3 m.k., a zabraňují tak buněčnému dýchání. Výsledkem může být oslabení různých orgánů v těle. Dodáním omega-3 mastných kyselin se může stav těchto orgánů zlepšit. Po obnovení elektromagnetického pole se pobyt na slunku stane o mnoho příjemnějším.

Doktorka Budwigova, za pomoci této směsi, dosahovala velmi dobrých výsledků při léčení nemocí srdce, nádorových onemocnění a cukrovky.

 

Základní postup výroby (1 porce):

100g tučného tvarohu (může být kravský nebo kozí, kozí je zdravější)
25-50g čerstvého lněného oleje
1-2 polévkové lžíce čerstvě namletých lněných semen
tekutina - trochu vody/mléka/kefíru/ovocné stavy (cca 0,5 - 1 dcl)

Do mixéru dát tvaroh, nalít olej, a za postupného přilévání tekutiny směs mixovat tak dlouho, dokud olej celkově nezmizí. Čím je směs tekutější, tím rychleji to jde. Nejvhodnější je klasický výkonný mixer, ten rozšlehá i poměrně hustou směs. Dá se použít i ruční mixer, ale trvá to déle, a je proto vhodné mixovat víc zředěnou směs. Mixování trvá 2-10 minut, v závislosti podle výkonu mixéru a hustoty směsi. Směs musí být dokonale hladká, jako puding, nesmí tam být žádný oddělený olej, ani hrudky. Často to lidé mixují nedostatečně, čímž si snižují účinek kůry. Po rozmixování směsi do ní přidáme na prach rozemletá lněná semínka, a chvilku rozmixujeme.

Skladování:

Směs se dá skladovat v lednici cca 3 dni, takže se dá vyrobit množství na 3 dni dopředu. I tak je ovšem daleko vhodnější si připravovat směs vždy čerstvou a osvědčený, celkem rychlý, postup je, rozmixovat dvě polévkové lžíce lněného semínka, do toho přidat dvě polévkové lžíce lněného oleje a čtyři lžíce kefírového tvarohu. Přilít trochu syrovátky z kefíru, nebo vody a důkladně rozmixovat, nic neskladovat a ihned sníst.

 

Užívaní:

Směs je mimořádně energeticky bohatá a jde o vydatné jídlo. Dá se jíst samostatně nebo ochutit ovocem, kakaem. Dá se jíst ale i po jídle, jako dezert. Dá se užívat preventivně i dlouhodobě. V případě dlouhodobého užívání je třeba vždy snížit dávku na 25g-33g oleje. Pokud je stav omega-3 m.k. velmi deficitní, dá se navýšit o 50g nebo víc oleje denně.

Základní kůra na srovnání deficitu omega-3 mastných kyselin:

Uvedené množství směsi zkonzumovat během dne, opakovat každý den. Nejdříve 2 týdny začít s 50g oleje, po 2 týdnech postupně množství oleje snižovat. Snažit se být co nejvíc na sluníčku, nebo alespoň venku, na nepřímých slunečních paprscích. Nejíst nejlépe žádné jiné tuky, nebo co nejméně, vyhýbat se nezdravým tukům, hlavně ztuženým a přepáleným olejům. Takto vydržet nejlépe 2 měsíce. Potom se dá brát preventivní dávka s 25-33g oleje každý den po libovolně dlouhou dobu.
V průběhu kůry je vhodné jíst ostropestřecovou kašičku (viz další návod na ostr. kaši)
Pokud se někomu hůře tráví tuky, může použít i nízkotučný jogurt, nebo kefír, namísto tvarohu, a snížit dávku oleje/semen.

Nežádoucí účinky:

Může se vyskytnout pocit těžkosti či nevolnost. V tom případě je potřeba snížit dávku oleje. Může to způsobovat i zkažený lněný olej.


Lněný olej:

Lněný olej je mimořádně kazivý. Po vylisování je jeho trvanlivost v běžné pokojové teplotě je tak 4 dny v lednici asi 14 dní, až 2 měsíce, když je vzduchotěsně uzavřený a doplněný po okraj flašky. Po otevření je ho nejlepší zkonzumovat do 3 týdnů. Když ho najdete v obchodě, v teple, na světle, nebo starší jak 2 měsíce NEKUPUJTE HO! Riskujete, že bude zkažený, a v tom případě je toxický na játra. Nejtěžší věc na celé sirné patlanině je sehnat kvalitní čerstvý lněný olej.

Větší množství oleje je možné uskladnit zmražením, při -18 stupních spolehlivě vydrží 6 měsíců, až jeden rok. Nejvhodnější je ho nalít do 0,25l flašek od oleje, až po okraj flašky, a dát zamrazit. Zmrazením a rozmrazením se kvalita oleje neztrácí.


Lněná semínka:

Po rozemletí jsou též mimořádně kazivé, cca za 15 minut na vzduchu už začínají být škodlivé. Po rozmixování do sirné patlaniny už k oxidaci nedochází. Proto je semínka třeba vždy před výrobou směsi rozmixovat čerstvá a rychle použít. Vhodný je klasický kávový mlýnek. Nekupovat dopředu namletá semínka v obchodech!

 

Vašek Raiser

E-shop pro detoxikaci

Goorganic.cz je e-shop, který se specializuje na produkty pro detoxikaci organismu a zdravý životní styl. Výběr zboží je založen na vlastní zkušenosti a každá položka je pečlivě vybrána.

 1 Organic 1

DO OBCHODU

Sdílejte nás prosím na...

Podpořte nás FacebookPodpořte nás Google BookmarksPodpořte nás TwitterPodpořte nás LinkedIn

ODEBÍRAT NOVINKY

Chcete být neustále informovaní o novinkách na těchto stránkách? Přihlašte se k odběru novinek na Váš e-mail. Nebo se zaregistrujte.

Copyright © nechci-cukrovku.cz

TOPlist